Skip links

Facebook Reels

Sinds 23 februari heeft Facebook een ‘’nieuwe’’ functie erbij: Facebook Reels. Meta (het moederbedrijf van Facebook) heeft deze functie vanuit Instagram overgebracht naar Facebook. Hiermee trekken ze de trend van korte video’s ook door op Facebook.

“With the ability to create reels and have their Instagram reels suggested to people on Facebook, creators — whether they’re just starting out or already have a large following — will have more ways to express themselves, grow their communities and reach new audiences.”

META (moederbedrijf facebook)

 

Nieuwe functie Facebook

Wat zijn Reels?

Reels zijn korte video’s van +- 15 seconden waarbij je beeld en geluid kan tonen. Facebook reels zijn zichtbaar op je profiel en in het reels overzicht. Reels kunnen nog dagenlang in de gebruikers hun feed verschijnen in tegenstelling tot foto’s waarbij dat amper gebeurd vanwege het algoritme.
Facebook Reels zijn vergelijkbaar met de Instagram Reels, zo kan je bij Facebook ook audio en AR toevoegen. Naast de audio en visuele effecten is het ook mogelijk om de snelheid aan te passen, een timer te starten en meerdere video’s achter elkaar te plakken.

Facebook Reels vs Facebook story’s 

Facebook Reels hebben een aantal voordelen t.o.v. story’s:

1) Reels zijn makkelijker te delen dan story’s
2) Reels duren langer dan story’s
3) Reels verdwijnen niet na 24 uur
4) Reels komen hoger in de algoritmes
Reels zijn ook makkelijk om nog extra te posten in je story of om de zoveel tijd te reposten.

Facebook Reels vs Facebook Stories

Waarom werken korte video’s zo goed?

Mensen besteden meer tijd op social media, maar minder tijd aan individuele berichten. De kans dat volgers langs je bericht scrollen is erg groot. De attentiespanne van mensen is immers relatief laag. Door je boodschap op een korte en krachtige manier over te brengen bereik je de volgers beter. Het is ook niet voor niets dat reels een opkomende trend is.

Feitjes over video's

Zakelijke opties voor Facebook Reels

Met Facebook Reels zijn een goede manier om zakelijke boodschappen over te brengen. Dit kan over productvideo’s gaan, maar ook om simpele aankondigingen. Beelden vertellen altijd meer dan een stukje tekst en met een pakkende audio erbij kom je direct in het hoofd van de kijker te zitten.
Reels hebben ook veel advertentiemogelijkheden. Zo kan je een reeladvertentie kopen waarbij jouw reel als advertentie wordt getoond zodra mensen scrollen tussen de reels. Een goede manier om op te vallen!

Over Nichefluence

Nichefluence maakt het heel makkelijk om te starten met social media marketing. Wij managen dagelijks jouw social media. Posts schrijven, ontwerpen, berichten beantwoorden, doelgroepinteractie, ads, influencers, wij doen het allemaal.

Leave a comment