Skip links
Op zoek naar niche marketing kennis?

7 Social media groeitips voor elektronica merken

Als elektronica merk verkoop je producten die het leven van mensen aangenamer en makkelijker maken. Heb jij een smal assortiment met bijvoorbeeld alleen computeraccessoires, of verkoop jij veel verschillende elektronica producten? Dan kun je jouw merk laten groeien via social media! Laat je inspireren en ontdek de 7 social media groeitips, specifiek voor elektronica merken.

Op Bol.com staan 4 miljoen+ elektronica product resultaten. Dagelijks komen hier zo’n 2000+ nieuwe producten bij. Gebruik daarom social media om op te vallen en laat jouw merk groeien. Wij helpen je op weg met deze 7 social media groeitips voor elektronica merken!

Groeitip 1 – Product aankondigingen doen

Je doelgroep blijft graag op de hoogte van het assortiment dat je aanbiedt. Het kan namelijk voorkomen dat jouw product precies dé oplossing is voor het probleem dat je doelgroep heeft.

Met een pakkende en opvallende afbeelding kan je de aandacht van de doelgroep trekken. Zodra zij op je afbeelding klikken lezen ze in de beschrijving de belangrijkste eigenschappen van het nieuwe product.

 Voorbeeld van productaankondiging
Klik hier voor het Instagram bericht

Groeitip 2 – Reviews posten

Zijn jouw klanten tevreden met je producten? Deel het met iedereen! Door regelmatig een review te delen op social media vergroot je de ‘social proof’ bij jouw volgersgroep. Verzamel je nog geen reviews voor jouw merk? Start hier dan vandaag mee!

Voorbeeld van een review
Klik hier voor het Instagram bericht

Groeitip 3 – Gebruik humor

Op social media wordt veel gebruik gemaakt van humoristische berichten. Lachen is namelijk gezond en het zorgt ervoor dat mensen zich goed voelen. En wat willen we natuurlijk bereiken? Dat mensen zich goed voelen! Als jouw merk daaraan kan bijdragen zal dit een positieve gevoelens opwekken bij het beeld dat mensen van je merk hebben.

Voorbeeld van humor door coolblue
Klik hier voor het Instagram bericht

Groeitip 4 – Inhakers

We kennen de inhakers allemaal wel: ”Fijne koningsdag” ”Gelukkig nieuwjaar”. Inhakers zijn de makkelijkste manier om content te creëren voor je social media. Iedere maand is er wel een speciale dag te vinden waarop je kan inspelen. Maar kies je momenten goed uit en maak er niet meer dan 2x gebruik van in de maand!

Klik hier om alle inhakers van 2022 te vinden!

Inhaken op Koningsdag
Klik hier voor het Instagram bericht

Groeitip 5 – Handige tips delen

Het delen van tips wordt altijd gewaardeerd door de doelgroep. In onderstaande video zie je hoe BBC inspeelt op een pijnpunt van hun producten: een leeglopende accu. Met deze handige tip wordt het pijnpunt verzacht.

Wist je dat je (onbewust) marketingpsychologie toepast wanneer je dit soort tips deelt? Op deze manier laat je zien dat je dezelfde taal spreekt én waardevolle tips deelt. Zo vergroot je jouw ‘autoriteit’ als elektronica merk.

Klik hier voor de Instagram video

Groeitip 6 – Gebruik lifestylecontent

Lifestylecontent creëert situaties waarin mensen zich herkennen. Op die manier voelt het voor de volger een stuk realistischer en het komt erg professioneel over. Met lifestyle foto’s zien de volgers jouw producten in werking en in een bepaalde setting. Dit kan ze net de doorslag geven om wel/niet voor jouw product te kiezen.

Opzoek naar professionele foto’s of video’s? Neem dan hier een kijkje😉

Lifestylecontent voorbeeld van Asus
Klik hier voor het Instagram bericht

Groeitip 7 – Wees creatief

Maak gebruik van leuke puzzels, grappige quotes en simpele raadsels. Volgers vinden het leuk om actief mee te doen aan dit soort content. Hiermee verhoog je de engagement met je volgers en zullen zij een positief gevoel over houden aan jouw merk😁

Puzzel van Silver Eagle
Klik hier voor het Instagram bericht

Wil jij groeien op social media?

Werk jij aan een elektronica merk en wil je starten met social media of wil je jouw social media professionaliseren? Nichefluence heeft 2+ jaar ervaring in deze niche. Ontdek de groeimogelijkheden op social media voor jouw huisdieren merk en neem contact op met Oktay, eigenaar van Nichefluence.

Inhoudsopgave