Skip links
Op zoek naar niche marketing kennis?

7 Social media groeitips voor huisdieren merken

Als huisdieren merk verkoop je producten die het leven van mensen met een huisdier makkelijker maken. Heb jij een smal assortiment met bijvoorbeeld alleen honden producten, of verkoop jij producten voor meerdere dieren? Dan kun je jouw merk laten groeien via social media! Laat je inspireren en ontdek de 7 social media groeitips, specifiek voor huisdieren merken.

In de dierenwinkel van Bol.com staan 225k+ product resultaten. Dagelijks komen hier zo’n 1000 nieuwe producten bij. Gebruik daarom social media om als huisdieren merk op te vallen en laat jouw merk groeien. Wij helpen je op weg met deze social media groeitips.

Groeitip 1 – Deel dierverzorgingstips

Help je doelgroep door tips te geven hoe zij hun huisdier beter kunnen verzorgen. Katteneigenaren vinden misschien wel fijn om kennis te hebben hoe ze stress bij katten kunnen ontdekken. En mensen met knaagdieren kun je helpen door voedingstips te delen op social media.

Wist je dat je (onbewust) marketingpsychologie toepast wanneer je dit soort tips deelt? Op deze manier laat je zien dat je dezelfde taal spreekt én waardevolle tips deelt. Zo vergroot je jouw ‘autoriteit’ als huisdieren merk.

Social media groeitip 1
Klik hier voor het Instagram bericht

Groeitip 2 – Creëer herkenbare situaties

Je krijgt jouw doelgroep aan het lachen door herkenbare situaties te creëren. Situaties waarbij huisdier eigenaren denken: ‘dat heb ik wel eens meegemaakt’. Zo laat je zien dat je dezelfde taal spreekt als huisdier eigenaren, wat belangrijk is wanneer je social media toepast voor jouw merk. Zoals in dit voorbeeld bij een pasgeboren puppy:

Social media groeitip 2
Klik hier voor het Instagram bericht

Groeitip 3 – Dog of the week

Mensen met een honden- of katten account zijn heel trots op hun huisdier. Zet daarom een keer per week een volger in de schijnwerpers. Kies een leuke post of maak een screenshot van een enthousiaste volger en deel deze een keer per week in je story. Je zult veel vrolijke reacties ontvangen en waarschijnlijk zal deze story ook gerepost worden door de persoon die je in het zonnetje hebt gezet. Zo maak je van een volger een trouwe fan.

Klik hier voor het Instagram account

Groeitip 4 – Reviews posten

Heb je tevreden klanten? Deel het met de wereld! Door regelmatig een review te delen op social media vergroot je de ‘social proof’ bij jouw volgersgroep. Verzamel je nog geen reviews voor jouw merk? Start hier dan vandaag mee!

Social media groeitip 3
Klik hier voor het Instagram bericht

Groeitip 5 – Gebruik levendige stock beelden

Voor beginnende merken kan het duur zijn om te investeren in een professionele fotoshoot. Gratis stockbeelden van platformen als Unsplash en Pexels kunnen daarbij een oplossing bieden. 

Zorg ervoor dat je gebruik maakt van levendige stock afbeeldingen. Huisdiereigenaren vinden het veel leuker om hun huisdier actief en vrolijk te zien. Zorg er dus voor dat je gebruik maakt van afbeeldingen waarin dieren in beweging zijn, dat zorgt voor een veel leukere uitstraling op social media!

Social media groeitip 5
Klik hier voor het Instagram bericht

Groeitip 6 – Humor werkt altijd

Er zijn zó veel grappige filmpjes van huisdieren te vinden op social media, dat is niet voor niks. Huisdieren zijn hilarisch. Gooi zelf ook wat humor door je feed en maak content die mensen grappig vinden.

Social media groeitip 6
Klik hier voor het Instagram bericht

Groeitip 7 – Geef je eigen draai aan bestaande afbeeldingen

Vind je jouw Instagram-feed met alleen maar dezelfde soort foto’s een beetje saai worden? Dat snap ik. Wist je dat je vrij eenvoudig een nieuwe draai kunt geven aan bestaande afbeeldingen?

Door merkelementen toe te voegen aan bestaande afbeeldingen verbeter je de uitstraling van jouw merk. De merkelementen zorgen voor herkenbaarheid en een professionele uitstraling. Zorg wel dat je deze consistent gebruikt, zodat jouw volgers jouw merk sneller herkennen. 

Social media groeitip 7
Klik hier voor het Instagram bericht

Wil jij groeien op social media?

Werk jij aan een huisdieren merk en wil je starten met social media of wil je jouw social media professionaliseren? Nichefluence heeft 2+ jaar ervaring in deze niche. Ontdek de groeimogelijkheden op social media voor jouw huisdieren merk en neem contact op met Oktay, eigenaar van Nichefluence.

Inhoudsopgave