Skip links
Op zoek naar niche marketing kennis?

8 Social media groeitips voor woon en interieur merken

Afgelopen jaren is het gebruik van social media toegenomen. Social media is essentieel om je woonproducten te promoten en jouw bedrijf te vergroten. Om hiervan gebruik te maken zijn hieronder 8 social media groeitips gegeven voor woon merken.

Groeitip 1 – Tips/probleem

Geef tips voor een herkenbaar probleem. Gebruik bij deze tips je eigen woonproducten. Klanten kunnen zich herkennen in het probleem en gebruiken wellicht een van jouw tips/product.

Ikea groeitip voor woon merken voorbeeld
Klik hier voor het Instagram bericht

Groeitip 2 – Inspiratie

Van de 8 groeitips voor woon merken is dit de belangrijkste. Inspireer klanten met bijvoorbeeld een ingerichte kamer met eigen woonproducten. Zo breng je de klanten op ideeën en gebruiken ze hiervoor wellicht ook jouw producten.

Inspiratie voorbeeld nummer.43
Klik hier voor het Instagram bericht

Groeitip 3 – Beschrijving product

Als je een product promoot, geef dan gelijk een uitleg hoe/waarvoor je het kan gebruiken. Geef daarnaast ook een beschrijving over het product. Wat houdt dit product in en wat zijn de voordelen. De klant is dan gelijk op de hoogte en het brengt geen moeilijkheden met zich mee als ze het product aanschaffen.

Product beschrijving kwantum nederland
Klik hier voor het Instagram bericht

Groeitip 4 – Winacties en aanbiedingen

Zet winacties in op social media. Maak de winnaar ook bekend op social media. Zo zorg je voor meer betrokkenheid van de klanten. Zet daarnaast ook aanbiedingen op social media zodat de klanten hiervan op de hoogte zijn.

Winactie voorbeeld groeitip voor social media
Klik hier voor het Instagram bericht

Groeitip 5 – Behind The Scenes

Door gebruik te maken van behind the scenes beelden zien mensen hoe jij te werk gaat en hoe het er echt aan toe gaat achter de schermen. Zo zorg je ervoor dat de klanten meer betrokken zijn.

behind the scenes voorbeeld voor woon merken
Klik hier voor het Instagram bericht

Groeitip 6 – Echte fotografie

Zorg dat de foto’s professioneel zijn. Mooi en goed beeldmateriaal trekt het beste de aandacht en zo kom je ook professioneel over.

Lifestyle content voor woon merken

Groeitip 7 – Feestdagen

Doe mee met de feestdagen. Denk aan kerst, Pasen of sinterklaas. Breng je klanten in de sfeer. Laat je nieuwe producten voor deze feestdagen zien en zet het in een mooie setting. Hoe mooier een aantrekkelijker het plaatje, hoe meer klanten interesse hebben.

Inhaken op feestdagen ikea
Klik hier voor het Instagram bericht

Groeitip 8 – Vraag en antwoord

Stel een vraag die de klant aanspreekt. Geef ze hierna het antwoord waarin je jouw product aanprijst. Met een foto van jouw product erbij maak je de post helemaal af!

Q&A voorbeeld leenbakker
Klik hier voor het Instagram bericht

Wil jij groeien op social media?

Ben jij bezig met woonproducten en wil je starten met social media of wil je jouw social media professionaliseren? Nichefluence heeft 3 jaar ervaring in deze niche.

Ontdek de groeimogelijkheden op social media voor jouw woonproducten en neem contact op met Oktay, eigenaar van Nichefluence.

Inhoudsopgave